Nieuw aanbod:

 

Training 'Zelf Plannen' voor jongeren met ADHD.

Bij jongeren met ADHD komen veel problemen voor in de school- en thuissituatie. Bijvoorbeeld bij het plannen en maken van huiswerk met als gevolg lage(re) cijfers. Veel voorkomende problemen komen voort uit een gebrek aan planningsvaardigheden. De nieuwe training Zelf Plannen is een effectieve* methode om jongeren met ADHD planningsvaardigheden aan te leren.

Omdat juist bij jongeren motivatie heel belangrijk is voor het aanleren van vaardigheden, wordt gewerkt met motiverende gespreksvoering en een geïllustreerd werkboek. De training Zelf Plannen is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, is overzichtelijk en bevat veel praktische oefeningen. In acht individuele sessies worden stap voor stap, samen met de jongere, planningsvaardigheden aangeleerd en geoefend. De training bevat ook twee oudersessies.

Nieuwsgierig naar ervaringen met de training? Lees het verhaal van Wouter (16 jaar, ADD). Hij volgde de training en was enthousiast. Zijn ervaringen staan in het artikel ‘Niets moet, jij bepaalt’ dat verscheen in Balans Magazine van Oudervereniging Balans.

* Uit een grootschalig onderzoek, gesubsidieerd door ZonMW, bleek dat de training een significant positief effect heeft op zowel ADHD- als bijkomende symptomen, zoals planningsvaardigheden. Opvallend was het hoge aantal jongeren dat de training geheel afrondde: 97%.

 

Kosten:

De kosten voor de training bestaande uit 8 sessies en 2 oudersessie bedragen €470,- (inclusief werkboek). Eventuele extra sessies worden apart in rekening gebracht.

Voor mijn lieve moeder Tineke

Boudewien Vermeer
Registerpsycholoog NIP/Kind- en Jeugd

In samenwerking met:

intelligentieonderzoek Venlo,  iq test Venlo, iq onderzoek zwolle, hoogbegaafd Venlo, hoogbegaafdheid zwolle, hoogbegaafheid venlo, kinderpsycholoog venlo, intelligentieonderzoek Limburg, hoogbegaafd Limburg, iq onderzoek , boudewien vermeer, IQ Venlo, psycholoog Venlo, psycholoog Zwolle, iq test Limburg, hoogbegaafd Limburg

KvK nummer: 58999531

AGB-code psycholoog: 94-014088

AGB-code praktijk: 94-60439

NIP-registratie: NIP-00090248

SKJ-registratie: 130000387

 

 

IBAN: NL09 RABO 0136585302

 

 

© 2013 Boudewien Vermeer